Haglöfs Solid Lite

För två månader sedan investerade jag i ett par vandringskängor…

 

haglofs-solid-lite-black

Haglöfs Solid Lite

 

Som vanligt när jag skall spendera några tusenlappar sonderar jag marknaden noga, läser tester, bloggar, kollar på Youtubeklipp osv…

 

Haglöfs

Valet föll tillslut på en sko från Haglöfs.

 

Jag har nu använt kängorna flitigt och känner att de börjar bli ingådda, de sitter bättre än någonsin, ger både stöd och komfort när man är ute och vandrar. Måste säga att jag är riktigt nöjd med min investering, att de håller vattnet utanför fick jag erfara häromdagen då jag missbedömde vattendjupet när jag skulle över en bäck…

 

nikwax

Nikwax Waterproofing Wax for Leather

 

Det var inte självklart för mig vilken typ av impregnering som var bäst, efter att ha läst i olika forum insåg jag att de fanns två läger, de som förespråkar fett och de som tycker man skall använda wax.

Själv hade jag ingen aning och pajkastningen mellan de olika lägren på forumen gav ingen hjälp, dock så förstod jag att de olika medlen har olika egenskaper på läder.

Men så hittade jag ett inlägg där en vis man skrev: ”jag kör på tillverkarens rekommendationer”

Kollade då upp vad Haglöfs skriver i sina skötselråd, det står:

Före första användning behandla gärna skor och kängor med vax (ta bort skosnören före behandling). Skor och kängor bör behandlas regelbundet med en mindre mängd vax (använd inte oljebaserade fetter) som du arbetar in i skinnet för hand eller med en mjuk trasa. Vaxet fungerar både som skydd mot vatten och för att hålla skinnet smidigt och hållbart.

Det blev solklart, alltså inga oljebaserade fetter… Efter att ha konsulterat en erfaren vän föll som sagt valet på Nikwax, flaskan kostade en hundring.

Två gånger har jag behandlat dem med Nikkwax, de får då tillbaka sin lyster (som om de var nya) och dessutom får de en skyddande hinna.

 

Både sko och Nikwax är införskaffade på Outnorth


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: