Så här någon dag därpå…

Det har nu gått några dagar sedan CC12 men jag har inte hunnit smälta alla glada intryck från helgens bravader…

Här kommer i alla fall en kort redogörelse för eventet…

 

Cacherna som ingår i CC12 bildar Titanus giganteus – CC BUG 2012 världens största loggbara travelbug  🙂

Jag har svårt att finna ord som kan beskriva helgen, jag är helt enkelt bara väldigt glad och överrumplad av alla vänliga ord som ni lämnar i loggarna.

Man blir berörd, jag har skrattat högt då jag läst era loggar från eventet. Loggarna de är många, har hittills betat av ca 1500 mail och de fortsätter att strömma in hela tiden…

 

Eventet hade äran att få besök av Myrhammar som spenderade sista natten av sin två veckor långa cachingresa genom Europa hos oss. 😛 Läs mer om deras resa HÄR

Jag hade aldrig kunnat ana att eventet skulle accepteras i så positiva ordalag och att ni skulle vara så nöjda med alla cacher. Har haft en sten i magen under våren som skavt och som fått mig att undra om cacherna verkligen duger, jag vet jag är självkritisk och pedantisk men ändå…

 

Många valde att slagga i tält, andra i vindskkydd…

 

Eftersom jag mest stod vid grillen så låter jag Djurets logg beskriva eventet…

Vilket Event!

Det tog mig 14 timmar och 70 cacher att ta mig dom tio milen ner till eventet på fredagen. Väl framme vid 22-tiden så fanns det ett glatt gäng med både nya och gamla bekanta vid elden att språka med och dela skrönor.

Eftersom vädret såg bra ut och myggorna höll sig borta lät jag tältet vara kvar i bilen och tog ett av vindskydden i besittning i hopp med Herr Citykatt(Fru katt kan vara lugn då vi låg i var sin ände av vindskyddet…)

Trots att kvicksilvret närmade sig nollpunkten under natten så sov jag som en prins och hade det varmt och skönt i mina två sovsäckar. Vaknade utvilad först vid 8-tiden då mat och sov klockan ringde och förkunnade att det var dags för frukost.

Följet för helgen blev Herr Citykatt, Korsarkoff och far o son ur Fam.Bengtsson, ett kanon gäng där alla kunde bidraga med sina färdigheter under helgen. Bara glada miner och ett toppen humör hela tiden!

Efter att ha fått häftet och börjat klia sig i huvudet så lyckades vi lösa 5 mystar så vi hade att göra första passet, där vi även löste Hypotenusan på plats. Hann dock aldrig med alla utan hade med mig två ologgade lösningar med mig hem, så det får bli att återkomma! Totalt lyckades vi logga 4st Mystar och en multi första passet.

Sen var det lunch, mumsig pasta sallad! Mycket gott! Passade på att byta strumpor och vädra stövlarna mellan alla pass, tror att det bidrog till att jag helt klarade mig från det befarade skoskavet med en hel helg i gummistövlar.

Andra passet var det bilförbud och vi gav oss in i skogen, det blev ett stort gäng som drog åt samma håll, så att många av burkarna behövde man inte leta efter mer än i vems hand den var i. Tiden var väl avpassad då vi han med hela rundan lagom till middagen, skorna blev dock ologgade men vi gjorde tappra försök utan resultat.

Till middag blev det smaskig hamburgare som gav energi åt nästa pass.
Som var två timmar att rensa upp tidigare släpp, efter att ha hört mycket gott om CC Masters och Smile så beslöt vi att ta dessa och det är inget vi ångrar, helt underbara multisar!

Vi lyckades komma försent tillbaka inför nattsläppet, men eftersom det var vanliga traddar i nattsläppet så beslöt vi oss att koncentrera oss på dom 4st tidigare släppta nattcacherna. Mycket bra beslut. Fantastiska cacher som gjorde att smilbanden gav kramp i ansiktet, någon trötthet kände vi inte av även om den sista nattcachens momentala delsteg gjorde att man himlade lite med ögonen, men kroppen var full med adrenalin så den blev loggad den också. Vi kom inte i säng förrän närmare 01:00 och jag kan säga att under dom sex timmar jag sov så cachade jag minst lika mycket

Dag2
Efter en god frukost, saknade dock kaffet… Så gav vi oss ut på dagens släpp, det blev dom södra benen och även här var tiden väl avpassad då vi lagom hann med alla cacherna och två från gårdagen innan lunchen.

Efter att fått i oss korv och kaffe, efter Herr Bengtssons böner på knä så värmde jag lite vatten till oss så vi fick i oss lite livgivande koffein som komplement till allt adrenalin i kroppen. Så som illrar på speed gav vi oss i kast med dom sista burkarna i buggen efter lunch och lyckades även här ta oss igenom alla. Vi fick fått info om att man kunde logga på en tallrik på steg ett när vi kom tillbaka, men det känner jag att det kan kvitta, då kommer jag hellre tillbaka då jag har några ologgade kvar…

Ett bland de bästa event jag varit på! I år har varit ett bra event år med Mining overnightNordic X-treme och detta som dom i särklass bästa eventen jag varit på svårt att ranka dom inbördes.

Stort TACK Tomas för detta eventet!!!!

Fler loggar och sammanfattningar från eventet finns att läsa här

 

Folk börjar samlas, om en kvart sker det sista cachesläppet…

Som sagt stort tack för att ni kom och slet i skog och mark i jakten på nästa burk, stämningen var på topp hela tiden och inga olyckor inträffade. Utan DIG hade inte eventet blivit vad det blev! 🙂

 

Kvällsmys, några stannade i baslägret medan andra var iväg på nattcacheing…

Nu skall jag passa på att cacha i sommar och förhoppningsvis kommer inspirationen åter och förhoppningsvis blir det ett CC13, det har varit fantastiskt jobbigt men oxå fantastiskt kul att arrangera detta event.

 

Stort tack till Dottan som kom med sin butik geocachen.se och visade upp en hel arsenal av roliga geopryttlar och gömmor och andra atteraljer, tänk vad mycket roligt man skulle kunna göra med allt det där! 😉

Jag är lite ledsen att maten inte riktigt räkte till, tänker mest på hamburgarna, men alla fick åtminstonne en var. Om jag skall vara ärlig så var det svårare att beräkna maten åt 40 pers än att lägga ut burkarna… Jag har liksom ingen erfarenhet av sådant men nu är jag en erfarenhet rikare 😉

 

Kl 06:45 frukosten är framställd, än så länge sover hela lägret, men snart skulle det bli kö vid flingorna…

Jag vill oxå rikta ett stort tack till reviewern Kraata-Kal som hjälpt mig med att reservera platserna och dessutom lagt ner mycket tid på att granska och låsa cacherna. Alla släpp kom i perfekt tid så 1000 tack! Han hjälpte mig oxå med att ta fram GPXfilen som jag sedan bara behövde dela på två, ett för vart släpp.

 

Ser ut att ha det skönt i solen, bra drag att samla krafter inför det som komma skall!

Vill även utdela en stor eloge till MandorfX och HeyZeus som hjälpte mig att förse alla GPSer med två GPX-filer. Skulle ha sagt detta vid avslutningen av eventet men jag var lite för tankspridd, så TACK!

 

Klassisk cacheingparkering, så här stod bilarna parkerade lite varstans runt Beth denna helg, folk måste ha undrat 😉

Här är ytterligare lite bilder som Korsarkoff tagit…

 

Som sagt jag hoppas att det blir ett CC13 och jag hoppas att vi ses där!!!

 

 


3 responses to “Så här någon dag därpå…

 • Petra (PiddeP)

  Vilket fantastiskt arbete du har lagt ner! Även om jag inte var på plats så var det kul att följa släppen (det plingade på bra i mobilen :)) och se TB:en växa fram.

  Ser verkligen fram emot att sätta tänderna i alla burkar framöver. Håller tummarna för ett CC13, då ska jag definitivt vara på plats!

 • Thirre

  Fast jag aldrig varit på något event förut fattar jag att det var något utöver det vanliga. Jag är glad i hela kroppen än att jag åkte fast jag inte ens tagit hälften av alla burkar 🙂 Jag och sonen var ju inte med på prisutdelning och så. Vi undrar framförallt vem som vann och lite hur det gick till efter det vi åkt, men vi förstår. Du har liksom vi mycket att smälta, men det vore roligt att veta så småningom.

 • ankarcrona

  Till er som inte var med till slutet, så här gick det till:

  Jag mådde ganska dåligt under dag två, typ som migrän men ändå inte som jag först trodde berodde på kaffebrist men efter att ha åkt till Statoil för att åtgärda detta så kunde konstateras att det inte hjälpte.

  Förmodligen var det spänningar i huvudet och andra krämpor jag ignorerat då jag varit så fokuserad på eventet som nu tog ut sin rätt då jag slappnade av (eftersom allt gick så bra och eventet började gå mot sitt slut.) Hur som helst så mådde jag pyton under dag två och ville helst bara lägga mig i ett vindskydd och sova en stund… Pga detta och pga att alla var väldigt trötta när de kom tillbaka från sista cachepasset så ville jag inte dra ut på lidandet, många hade dessutom lång väg att åka.

  Vi körde en snabb prisutdelning samt lottdragning.
  Angående lotterna så gick typ fyra av priserna till larsolov2, även Falkz fick med sig ett par priser hem. Sen tror jag även att kollektivet och niccet hade turen på sin sida. (Jag kan ha glömt någon men lottningsresultatet blev typ så…)

  Tävlingsresultatet:
  Det var många som gjorde den otroliga bedriften att logga alla cacher, men ettan och tvåan utmärkte sig lite extra då de hade överlägset flest FTFer. Bara en FTF skilde mellan första och andra plats.

  På andra plats kom Pinkunicorn
  På första plats kom Team BUSAKOLI som bestod av Bumba, sanmarjan, Kollektivet och Linsrille

  Otroligt bra jobbat av er och av alla andra för den delen som kämpade på i den obanade terrängen…
  Jag är rädd att det nu efter eventet har skapats stigar från cache till cache så att serien inte längre kan räknas som en vildmarksserie 😉

  Tyvärr så har jag inte kvar uppgifterna om hur många FTFer och cacher som var o en loggade, pappret försvann i samband med att jag röjde och städade upp efter eventet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: