High thrill factor!

Äntligen har jag loggat den pulshöjande geocachen ”Göteborgsbacken”.

Parkerade bilen på industriområdet vid Haga och gick ca 250 meter ner till bron, jag har tidigare hört om cachen så jag visste vad som behövde göras, vad jag inte visste var om jag skulle ha vad som krävdes (mod).

Innan jag vet ordet av finner jag mig själv uppe på ett av betongfundamenten. Jag vill inte riskera att dö i onödan klättrandes på fel balk så jag ringer en livlina som bekräftar att jag är på rätt väg, han hjälper mig tyda hinten och snart får jag syn på burken. *svälj* Ser att det är närmre från andra hållet, men jag väljer ändå att gå den ”långa” vägen.

Att gå från andra hållet inebär att jag måste upp på motorvägen vilket kan vara riskabelt (som om cachen i sig inte är riskabel), ett annat allternativ är att gå en lång omväg.

Intalar mig själv att det är djupt, inte knädjupt (vilket det förmodligen är)…

De 5-6 första meterna är kanten som jag skall gå på så smal att hälarna sticker ut, funderar en stund innan jag tar första klivet. Vad är egentligen bäst, magen in eller ut? Fel beslut skulle förmodligen resulterat i skallskada eller ofrivillgt dopp + skallskada. Ångrar nu att jag precis ätit… Jag valde att gå med magen innåt och kroka fast mig med ett finger i de små hål som fanns borrade i balken.

Ett steg i taget ett hål i taget tog jag mig vidare, men plötsligt inser jag att hålen är så brett i sär att jag inte når nästa hål utan att släppa greppet med bägge händerna, nu var jag glad att jag gick med magen mot väggen eftersom jag nu kunde pressa mig själv mot väggen samtidigt som jag bytte grepp med händerna. Denna procedur fick jag göra två eller tre gånger innan fotfästet blev bredare. Sedan var det ingen konst att gå, där balken var bred kunde man gå utan att hålla fast sig.

Burken signerad, men jag har bara kommit halvvägs, detta vågstycke övervakas av min son…

Innan jag visste ordet av var jag framme vid cachen som signerades med lätthet, sedan passade jag på att ta en del bilder.Vägen tillbaka gick lättare men precis innan balken smalnar av ringer mobilen. Kanske lite dumt gjort men jag svarade…

Någon minut senare var det dags att focusera om, ett steg i taget till jag var var på säker mark igen =0)

Detta är en toppen cache för er som gillar hög T-rating, hög puls, klättring och äventyr 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: